Wachtwoord vergeten

U heeft aangegeven dat u uw wachtwoord bent vergeten. U kunt deze aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.

Archery tag spelvormen

OutdoorPro laat in deze blog een aantal van de mogelijke spelvarianten voor archery tag aan je zien.
Archery tag is uiteraard ook op nog vele andere mogelijkheden erg leuk om te spelen, wij behandelen hier de drie meest gebruikte varianten. 
 

Archery tag trefbal

Afbeeldingsresultaat voor dodgebowTrefbal is de makkelijkste spelvariant voor archery tag, in de basis worden er 2 velden gemaakt waarbinnen de spelers zich mogen bewegen. Tussen beide teamvelden maak je een neutrale zone waarin niet gespeeld mag worden.

Er wordt bijvoorbeeld gespeeld met 5 tegen 5, zodra jij wordt geraakt door één van de veiligheidspijlen ben je af en wacht je aan de zijkant tot je terug mag. 
Het team wat als laatste overblijft is de winnaar. Alle varianten van Trefbal kun je natuurlijk toepassen.

Het voordeel van het trefbalspel is dat hiervoor weinig obstakels nodig zijn om te spelen, ideaal voor in de gymzaal dus. Wil je meer obstakels en flexibel inzetbaar zijn, is onze Shoot Out Opblaasbare bunkersset wellicht een uitkomst.
 

Archery tag capture the flag

Afbeeldingsresultaat voor capture the flagIn de spelvorm ''Capture the flag'' voor archery tag is het de bedoeling dat je de vlag van zowel je eigen team als van het andere team op de ''thuisbasis'' hebt teruggebracht. Elke keer dat de vlag van de tegenstander bij je eigen ''thuisbasis'' (terwijl je eigen vlag er ook staat) wordt teruggebracht heb je een punt en wordt de vlag van de tegenstander weer naar hun ''thuisbasis'' gebracht.

Wanneer je wordt geraakt door je archery tag tegenstander dan steek je je boog in de lucht(zodat iedereen kan zien dat je af bent) en keer je terug naar je ''thuisbasis'' waar je weer opnieuw kunt beginnen. Heb je je eigen vlag of die van de tegenstander in bezit en wordt je geraakt? Dan laat je deze gelijk vallen en keer je terug naar je ''thuisbasis''. Stel voor deze archery tag spelvorm je eigen tijd in hoelang je het spel wilt spelen.  
 

Archery tag last man standing

Afbeeldingsresultaat voor last man standingDe spelvorm ''Last man standing'' heeft als doel dat JIJ de laatste bent die uiteindelijk overblijft. Schakel zo veel mogelijk tegenstanders uit tot dat jij degene bent die als laatste over is zodat jij de winnaar bent.

Wanneer je geraakt bent steek je je archery boog in de lucht zodat iedereen ziet dat je af bent en ga je terug naar het begin punt waar de archery tag spelvorm is begonnen.