Wachtwoord vergeten

U heeft aangegeven dat u uw wachtwoord bent vergeten. U kunt deze aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.

HANDBOOGSET BASIS - PIJL EN BOOG

Deze handboog set is bedoeld voor iedereen die begint met boogschieten.

Media & Downloads

Video's

Meer video's

Productopties

Direct uit voorraad leverbaar
119,79
Aantal
Inclusief 21% BTW
Zakelijke tarieven? Log in met uw OutdoorProPas of vraag er een aan.
Productomschrijving
HANDBOOGSET BASIS - PIJL EN BOOG

Deze handboog set is bedoeld voor iedereen die begint met boogschieten. Deze basisset bevat alles om te kunnen starten met handboogschieten.

 • De set is geschikt voor volwassenen (>16 jaar), jong volwassenen (12-16 jaar) of kinderen (<12 jaar), u kunt kiezen uit verschillende handboogsets.
 • Tevens is er een set volwassenen+. Bij deze set wordt een volwassen handboog geleverd met 28 LBS latten waardoor de handboog krachtiger wordt. 
 • Het feit of u rechts- of linkshandig (RH / LH) bent is afhankelijk met welke hand u de pees aanspant. Wanneer u dit met uw rechterhand doet, betekent het dat uw rechtshandig bent. U houdt het middenstuk dan met uw linkerhand vast.
 • Informatie over het monteren van de boog vindt u onderaan de pagina.
   

Belangrijkste kenmerken:

 • Basis voor handboogschieten
 • Boog, pijlen & blazoenen
   

+ pluspunten:

 • Een basis voor het handboogschieten
 • De set bevat de optimo plus, een zeer degelijke boog
 • Door deze set af te nemen en de producten niet los te nemen krijgt u een pakket korting, deze korting is reeds verrekend in de prijs van de set.
   

- Minpunten:

 • De set is echt een basis voor het boogschieten, zodra u meer gaat schieten zal een uitbreiding benodigd zijn. (doelpak bijv.)


Deze handboogset bestaat uit:

 • Recurve handboog 
  Maten: (jong)volwassenen = 68" (173 cm), kinderen = 54" (137 cm) 
  Uitvoering: De handboog is uitgevoerd met pijlsteun (om de pijl op te laten rusten) en pees (snaar waar je de pijl mee wegschiet). Op de pees zitten nokringen, hiertussen plaats je de pijl, zo zit de pijl altijd op de juiste plek. 
  Trekkracht: kinderen = 14 pond, jong volwassenen = 18 pond, volwassenen = 22 pond en volwassenen+ = 28 pond 
 • 5 Easton Inspire pijlen Deze handboogpijlen zijn gemaakt van carbon (zeer licht materiaal) en zijn geschikt voor beginners. De pijlen hebben een aluminiumpunt en 3 felgekleurde veren.
 • Blazoenen Uiteraard heeft u ook een doel nodig om op te schieten. Bij het boogschieten zijn dit zogenaamde blazoenen. Deze blazoenen zijn vierkante (60x60cm) kartonnen bladen met gekleurde ringen erop. Zo kunt u altijd uw eigen score bepalen. U krijgt 5 blazoenen bij deze set.
 • Eventueel kunt u ook een doelpak bestellen, hier prikt men normaal de blazoenen op. Het doelpak vangt vervolgens de pijlen op. Deze doelpakken zijn los te bestellen en in verschillende maten verkrijgbaar
Vraag & Antwoord
V: hallo ik ben een jongen van 12 jaar en 1.64cm lang en weeg 40 kiloen wil graag beginnen met boogschieten, kunt u mij advies geven ben rechtshandig.groeten stijn
A:

Voor de aanschaf van een boog is het aan te bevelen deze altijd eerst te testen voor de beste combinatie. In het algemeen kun je de aanschaf van een boog baseren op leeftijd. Op basis van je leeftijd is een 54 inch / 14 LBS recurve boog mijn advies. Lees onze Kennis & Informatie tekst over het aanschaffen van een handboog. In al onze Handboog sets kun je bij de productopties kiezen voor de 54 inch met 14 LBS (Set voor kinderen).

Meer vragen & antwoorden Stel een vraag
Stel een vraag
Velden gemarkeerd met () zijn verplichte velden.